Kontakt:

Nasveti

- Zamenjava SSD pogona z navadnim diskom

ssd (1)

Stari “navadni” trdi diski so pri vsej današnji tehnologiji najpočasnejši del v našem računalniku, zato je računalnik veliko manj odziven in počasnejši.

Novi SSD (solid state drive) pogoni so veliko hitrejši in odzivnejši od navadnega trdega diska, poleg tega pa nimajo gibljivih delov kot navadni trdi disk, zato so dosti bolj odporni proti udarcem in tresljajem, poleg vsega pa so še neslišni,  manjši in lažji od navadnih diskov.

SSD pogoni so primerni tudi za starejše računalnike, saj bo vaš računalnik z SSD diskom postal dosti bolj odziven in hiter, vam pa ne bo potrebno zamenjati računalnika še nekaj let, če ga potrebujete za osnovno računalniško rabo.

Zadnje čase so SSD pogoni postali tudi cenovno zelo dostopni,  zato priporočamo vsakemu ki kupuje nov računalnik ali mu star računalnik deluje počasi, da stari disk zamenja z novim SSD pogonom.

Za ponudbe in več informacij nas Techno PC

 

- Pregrevanje računalnika

FullSizeRender

Največkrat je vzrok za pregrevanje računalnika prah, ki se nabere na hladilnih rebrih in po celotnem računalniku. Pri pregrevanju posamezne komponente dosegajo visoke temperature, tudi do 100 stopinj C. Pri večkratnem pregravanju se lahko komponente pokvarijo oz “skurijo”. Poleg tega se ponavadi pokvarijo ventilatorji, ker se morajo ves čas vrteti na polno, da odvajajo vroč zrak iz računalnika.

Zato je priporočljivo vsake nekaj časa računalnik spihati in sčistiti. Dosti je odvisno tudi v kakšnem okolju imate računalnik. Če računalnik uporabljate v okolju kjer je veliko prahu je potrebno čiščenje bolj pogosto, kot če ga imate doma v neprašnem prostoru.

Če potrebujete čiščenje vašega stacionarnega računalnika ali prenosnika nas kontaktirajte.